Zoeken

zondag 25 oktober 2009

De Metropool bruist

Het is een hele tijd geleden dat ik een bericht heb geplaatst op deze blog. Wil overigens niet zeggen dat er niks gebeurd is in de Amsterdam Metropolitan Area (AMA). Integendeel!

Op alle fronten is de regio bezig te ontwikkelen dat een volwassen metropool. Qua marketing, stedenbouwkundige ontwikkeling en infrastructuur (wegen, spoor, tunnels, bruggen) wordt er stevig aan de weg getimmerd.

Een goed voorbeeld hiervan is de realisatie van een groot aantal nieuwe stations in betrekkelijk korte tijd. Een korte opsomming: Wereldstation Amsterdam Bijlmer Arena, geopend in 2006. Station Purmerend Weidevenne, geopend in 2007. Station Holendrecht, geopend in 2008. En als alles volgens planning gaat wordt het splinternieuwe station Sciencepark (Watergraafsmeer) eind dit jaar nog geopend. Afgelopen woensdag is overigens een overeenkomst getekend voor station Almere Poort. Onmisbare schakel in de Amsterdam Metropolitan Area. Ook aan de westkant van de metropool zijn ontwikkelingen. Station Sloterdijk Hemboog, gereed dit jaar. Onlangs werd bekend dat station Halfweg, nabij het toekomstige 'sugar city' eind 2011 zal worden geopend. Nu alleen nog over alle deze spoorlijnen een S-bahn achtig treinsysteem opzetten met een regelmatige frequentie van minimaal 6x per uur en de bereikbaarheid in de AMA neemt fors toe. Dat moet toch mogelijk zijn!
nieuw station sciencepark in de Watergraafsmeer.

Geen opmerkingen: